Нагороди та сертифікати

  • Торгова марка 2023
  • Топ 25
  • Топ 50
  • Лідер галузі
  • Лідер галузі 2
  • Торгова марка

ЕЛЕКТРОННИЙ АПОСТИЛЬ

2015-12-08

20 листопада 2015 року повністю змінилася процедура проставлення апостилю на юридичні документи. Згідно з прийнятим 11.11.2015 Міністерством юстиції України «Порядку проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України» повноваження щодо апостилювання таких документів були делеговані територіальним відділам РАЦС. Таким чином, поставити апостиль тепер можна практично в будь-якій точці України.

Апостиль називається електронним, так як замість звичного штампа тепер до документа буде підшиватися лист з апостилем та спеціальної маркою, яка міститиме інформацію про орган видачі апостилю. Таку марку співробітники РАЦС ставлять після повної перевірки документа в базах Мін’юсту.

Однак, термін проставляння апостилю збільшилися. Замість одного повного дня тепер офіційний термін апостилювання – три робочі дні з моменту подачі документа до РАЦСу, а в окремих випадках апостилювання може потребувати до 20 робочих днів.

Також, співробітники бюро перекладів «Традос» зіткнулися з абсолютною непідготовленістю працівників РАЦСів до виконання нових обов’язків і з їх нездатністю оперативно обробити великий потік документів. Інша проблема – відсутність матеріально-технічних ресурсів (наприклад, постійний дефіцит марок). Тому реальні терміни апостилювання часто становлять тиждень.

e-apostille